A Bozsik Akadémia Nyíregyháza U12-es csapata nyerte meg a „Danone Focikupa a Gyermekekért” torna debreceni regionális döntőjét. A szabolcsi fiatalok a fináléban a Debreceni Labdarúgó Akadémia csapatát győzték le 3:0-ra, így ők vehetnek részt a kupa június 10-i, budapesti országos döntőjében. A Danone és az MLSZ Grassroots Program szervezésében megvalósuló Danone Focikupa a Gyermekekért tornán áprilisban és májusban összesen 96 csapat és több mint 1000 gyermek labdarúgó versenyez egymással azért, hogy Magyarországot képviselhesse a torna nemzetközi döntőjén, New Jersey-ben, ahol 32 ország U12-es csapata vesz részt a nemzetközi döntőben.

A debreceni regionális elődöntőn a DLA, a nyíregyházi Bozsik Akadémia, a Hajdúböszörményi TE, a Kisvárda, a Balmazújvárosi FC, a Mátészalkai MTK, a Tarpa SC, valamint a DHSE Olasz Focisuli csapatai versenyeztek egymással a regionális elsőségért. A győzelem mellett a nyíregyháziak még egy nagy sikert elkönyvelhettek, a torna gólkirálya ugyanis a Bozsik Akadémia játékosa, Major Marcell lett.

Az idei torna különlegessége, hogy az abban részt vevő csapatok sportszer- és sportfelszerelés gyűjtéssel segítik a tavalyi indulókat, az állami gondoskodásban és a nevelőszülőknél élő gyerekeket.  

Vissza