A hosszú utazást követően nem látszott a fáradtság a nyíregyházi játékosokon, mert az első perctől kezdve támadták a hazai kaput és sorra alakították ki a helyzeteket. Az I. félidő végén (44. perc) a hazai csapat folyamatosan reklamáló játékosát a játékvezető kiállította, így emberelőnybe kerültek a mieink. A II. félidőben is nagy különbség volt a labdabirtoklásban javunkra, a hazaiak egyetlen eszköze az előre ívelés volt, de azokat a Szpari védelme és kapusa rendre jól reagálta le. A 78. percben aztán góllá érett a Spartacus fölénye, a hazai kapu előtt 16 méterre Kovács Norbert kapott labdát, a kilépő védők előtt keresztbe vezette azt és lövésre szánta el magát a hazai kapus mozgásával ellentétesen. A kapus kezén megpattanó labda a rövid alsó sarokban kötött ki, 0-1. A hátralévő időben az eredmény nem változott, a Szpari fontos három pontot szerzett idegenben. 

Gyirmót - Nyíregyháza Spartacus U19 0-1 (0-0)

Nyíregyháza Spartacus: Poór László – Magyar Gábor, Matyi Zoltán, Ferencz Róbert, Csáki Bertalan, – Végső Előd (Bakó Tamás 65’), Trencsényi Bence, Starosta Dávid (Bálint Ákos 65’) – Tóth Ádám (Német Csaba 65’) Motkó Bejamin (Kovács Norbert, a szünetben), Szokolai Márk (Listván Dominik 71’)

Edzők: Révész Csaba, Gyurovics Zsolt

Gólszerző: Kovács Norbert

Révész Csaba vezetőedző: - Nagyon jó felfogásban kezdtük a mérkőzést. Ötletesen, sok helyzetet kialakítva szerezhettünk volna akár 5-6 gólt is az első negyedórában, de csak 3 kapufáig jutottunk. Az idő múlásával sem tudtunk betalálni még emberelőnyben sem, pedig a lehetőségek adottak voltak. Végül Kovács Norbert lövése megpattant az ellentétes irányba mozgó kapus kezén és a hálóban kötött ki. Győzelmünk, ha kicsit izzadságszagúnak is tűnt, de teljesen megérdemelt.

Vissza