Lejátszotta első felkészülési találkozóját a Szpari. A Nyíregyháza Spartacus kezdőjében a Szlovákiából érkezett Alan Kovac is helyet kapott, a támadó próbajátékon vett részt. 

1. félidő Nyíregyháza Spartacus - Balmazújváros 0-0

Nyíregyháza Jova - Nagy J.,Rubus, Fodor, Forró, Kártik, Polényi, Starosta, Rezes, Gyurján, Kovac

Balmazújváros: Szécsi - Szabó, Domokos, Pongrácz, Király, Erdei, Zádori, Papucsek (Aranyos 15.), Bora, Kóródi, Óvári 

Az első félidőben a Nyíregyháza kezdett jobban, és a 4. percben Rezes szabadrúgása volt veszélyes. A folytatás mezőnyjátékot hozott, de a Szpari birtokolta többet a labdát és irányította a találkozót. A 26. percben Kártik került helyzetbe, de közeli próbálkozását hárította Szécsi, majd a 39. percben Starosta betörésénél mentettek a védők. Az első játékrész nem hozott gólt, fordulás után pedig teljes sorcserét követően több fiatal is lehetőséget kapott a Spartacusban - a héten az U19-es gárdából az első csapathoz kerülő Kovács Norbert és Motkó Benjámin is pályára lépett. 

2. félidő Nyíregyháza Spartacus - Balmazújváros 0-1

Nyíregyháza: Fadgyas - Tóth Á., Nagy T., Pejovic, Farkas, Gulyás, Bakos, Ötvös, Motkó, Kovács N, Hornyák

Balmazújváros: Verpecz - Schmid, Aranyos, Harsányi, Bíró, Ternován, Béres, Fekete, Berki, Forgács, Tkachuk 

A 2. félidő elején több lehetőség is adódott a gólszerzésre, a 47. és 48. percben Ötvösnek volt két jó lövése, majd két perccel később Bakos veszélyeztetett. Az 50. percben Hornyák fejelhetett, gólt azonban váratlanul a balmazújvárosiak szereztek. A bal oldalon lesről indult az akció - az asszisztens jelzett is a zászlóval - de a játékvezető tovább engedte a támadást, és a beadás után Berki lőtt a kapuba, 0-1. Az 57. percben Fadgyasnak kellett hárítania egy lövést, majd a 63. percben Hornyák fejessel próbált egyenlíteni. A 80. percre jutott egy Gulyás lövés mely után mellé ment a labda, így az eredmény nem változott, a Balmazújváros nyerte az edzőmérkőzést. 

Zoran Spisljak vezetőedző Nyíregyháza: - Az volt a cél, hogy a játékosok jó iramban teljesítsék a 45-45 percet, ezzel elégedett voltam. A második félidőben fiatalok is lehetőséget kaptak, nem is okoztak csalódást.

Toni Golem vezetőedző Balmazújváros: - Az első félidőben látottakkal elégedett voltam, a második játékrész elején többet is hibáztunk, ezen javítanunk kell.    

Vissza