DVTK - Nyíregyháza Spartacus 2-4 (1-1)

Miskolc 

DVTK:  Antal (Rados 30.p)(Bukrán 61.p) - Eperjesi(Nagy 61.p), Lipták(Nemes 27.p), Karan(Mahalek 61.p), Tamás(Lőrincz 61.p) - Nono(Szabó I. 61.p), Mevongou(Kitl 61.p), Ugrai(Szalóczy 61.p), Fülöp (Diego Vela 41.p) - Novothny(Ternován 61.p), Szarka(Boros 61.p)

vezetőedző: Bódog Tamás.

Nyíregyháza: Hermány - Szokol(Ötvös a szünetben), Rubus(Pálinkás 63.p), Dvorschák, Törtei (Farkas a szünetben)  - Tamási(Vámos a szünetben), Kónya(Holdampf a szünetben) - Rudolf(Rezes a szünetben) - Sinanovic(Takács a szünetben), Harsányi(Szécsi a szünetben), Dragóner(Tisza a szünetben)

vezetőedző: Véber György 

Rosszul indult nyíregyházi szempontból a találkozó, egy bal oldali beadás után Novothny fejelt a kapuba a 3. percben, 1-0. Rudolf gyorsan egyenlíthetett volna, de szabadrúgása után Antal nagyot védett. A 10. percben viszont már sikerült betalálni a Diósgyőr kapujába, Harsányi Zoltán volt eredményes egy ellentámadás végén, 1-1. A folytatás mezőnyjátékot hozott, a gyors gólváltás után a kapuk nem forogtak veszélyben. A 17. percben ismét Harsányi veszélyeztetett, de lövése kipattant egy védőről. Támadásban maradt a Szpari, és előbb Rudolf szabadrúgása pattant le a sorfalról, majd Antal mentett egy beadás után. Dragóner is zavart okozott a hazai védelemben, szépen fordult le emberéről, de lövése után elment a labda a kapu előtt. Az első félórában jobban játszott a Nyíregyháza, több helyzete is volt. A félidő hajrájában Szarka veszélyeztetett fejjel, de fölé szállt a labda. A hazaiak mestere, Bódog Tamás folyamatosan cserélt az első játékrészben, több friss embert is pályára küldött. Az első félidő több gólt nem hozott. Fordulás után Tisza veszélyeztett, majd megszerezte második gólját a DVTK, megint Novothny érkezett középen jó ütemben, 2-1. A Szpari azonban ismét gyorsan válaszolt, a 65. percben Dvorschák Gábor egyenlített fejjel egy szöglet után, 2-2. Sőt, a 72. percben a vezetést is megszerezte a Nyíregyháza! Szécsi Márk ment el szélen, és a hosszú sarokba lőtt, 2-3. Újabb lendületes akciókat vezetett a Szpari, az egyik végén Dvorschák fejesét fogta a kapus. A 84. percben tovább nőtt a különbség, ezúttal Rezes László volt eredményes a bal oldalról, 2-4. A végére még jutott egy hatalmas ziccer, de Szécsi lövését fogta Bukrán, így az eredmény nem változott, a Szpari jó játékkal győzött a Diósgyőr ellen. 

Véber György: Bár nem terveztük ezt az edzőmérkőzést, utólag azt kell mondanom jól jött. A héten komoly fizikai terhelést kaptak a játékosok, de jól teljesítettek, elégedett vagyok. Minden sikerre szükségünk van, mely átlendíthet bennünket a holtponton.

Vissza