Tiszakécskén lépett pályára a Nyíregyháza Spartacus a bajnokságban. Az elmúlt heti csapathoz képest annyi volt a változás, hogy a sérült Gyurján Bence helyén Rokszin Ádám játszott, és Pejovic Danilo valamint Rezes László is visszakerült a kezdőbe. 

Duna Aszfalt TVSE - Nyíregyháza Spartacus 0-0

Tiszakécske

Jv: Ducsai József (Berényi Ákos, Tőkés Róbert)

Duna Aszfalt TVSE: Helesfay- Csáki, Dr. Kardos, Sváb, Huszti (Sirokmán 60.), Oláh, Ludánszki, Tölgyesi (Szabó 90.), Kocsis, Kirchner (Károly 72.), Szabó D.

mb. edző: Virágh Ferenc

Nyíregyháza: Jova - Polényi, Fodor, Pejovic, Forró (Bakos 29.), Gulyás, Ötvös (Motkó 62.(Végső 90.)), Rokszin, Rezes, Kártik, Hornyák

vezetőedző: Zoran Spisljak

A hazai csapat kezdte a találkozót, és az első percekben főként a pálya közepén folyt a játék. Nyolc percet kellett várni az első lehetőségre, de a hazai lövés elkerülte a Szpari kapuját, Csáki veszélyeztetett. Pár perccel később Ludánszki próbálkozott fejjel, Jova magabiztosan fogta a labdát. Az első negyedóra végén több ígéretes akciót is vezetett a Szpari, de előbb egy lövés volt pontatlan, majd a szöglet után is tisztáztak a hazaiak. Újabb nyíregyházi szöglet, majd egy tiszakécskei szabadrúgás következett, utóbbinál Szabó próbálkozását hárította Jova. Mezőnyjátékot hozott a folytatás, nagy helyzet egyik kapu előtt sem adódott. Ludánszki kapta a találkozó első sárga lapját, majd Forró Gyulát kellett lecserélni sérülés miatt, Bakos Szabolcs érkezett. Kocsis is besárgult hazai oldalon a 34. percben, majd a mieinknél Kártik kapott lapot. Az első félidő végig kiegyenlített volt, de gól nem született. A második félidő Szpari helyzettel indult, majd Polényi kapott sárga lapot. Az 51. percben veszélyes nyíregyházi szöglet után hárított a hazai kapus, majd három perccel később ismét Helesfay védett Ötvös lövése után nagy nehezen. Aktívabban kezdte a második játékrészt a Spartacus, de az 57. percben a hazaiak is gólt szerezhettek volna, egy szabadrúgás után a kapufa mellett ment el a labda. A 67. percben Bakos végezhetett el jó helyről szabadrúgást, fogta a labdát a Tiszakécske kapusa. Tíz perccel később a hazaiak jutottak szabadrúgáshoz, de pontatlan volt a lövés. A 82. percben emberelőnybe került a Szpari, Kocsis műesésért megkapta második sárga lapját, így a játékvezető felmutatta neki a pirosat. Bár a hajrában voltak lehetőségei a Nyíregyházának, gólt nem sikerült szerezni, így 0-0 lett a végeredmény. A Szpari zsinórban hetedik meccsén maradt veretlen. 

Zoran Spisljak vezetőedző: - A védekezésünk stabil volt, az ellenfelünk nem tudott helyzetet kialakítani, de túl óvatosan futballoztunk, támadásban bátrabbnak kellett volna lennünk, hogy három pontot szerezzünk. Az viszont pozitívum, hogy ezúttal sem kaptunk gólt.

Vissza