Negyedik alkalommal világítja át a belga Double Pass a Bozsik Akadémiát. Az auditáló cég hasznos tanácsokkal látja el az utánpótlásnevelő klubot. Jelenleg 260 fiatal focizik az akadémián.

A Double Pass rendszeresen vizsgálja a magyar labdarúgó együtteseket, és ilyenkor részletes beszámolót is küld, mi az amin esetleg változtatni kellene. A Nyíregyháza Spartacus-Bozsik Akadémiát negyedik alkalommal világítják át, és az eddig kapott tanácsokat rendre beépítették a munkába.

- Ilyenkor megvizsgálják milyen a kapcsolat a klub és az akadémia között, milyen a stratégia, a szervezeti felépítés, milyenek a létesítmények. Több témakört kibontanak és megvizsgálnak, majd tanácsokat adnak nekünk. Nagyon fontos, hogy mit mondanak, az elmúlt három évben kihoztuk a maximumot a lehetőségeinkből, szeretnénk ezt most is megtenni - mondta Németh Károly akadémia igazgató.

Az akadémiák besorolása is az eredmények alapján dől. Jelenleg 260 gyerek futballozik a klubnál, és sokat számítana ha megépülne az az új edzőközpont, melyet Örökösföldre terveznek. Sok olyan projekthez is kapcsolódhatna az akadémia, melyhez jelenleg a létesítményhiány miatt nem. A gyerekek edzésénél előtérbe került az egyéni képzés, a nagyobbak közül pedig többen a felnőtt csapattal készülhetnek, és profi szerződést is kaptak. A Szpari II. a megyei II. osztályban szerepel, itt a felnőtt futball légkörét is szokhatják az akadémisták.

 

Vissza