Mátyus János több poszton változtatott a legutóbbi kezdőhöz képest. Barna és Pölöskey is kezdett. 

Dorogi FC - Nyíregyháza Spartacus 0-1 (0-0)

Dorog 896 néző 

Jv: Böcskei Balázs ( Horváth, Bertalan)

Dorog: Szemerédi - Fekecs, Berkó, Bora, Fürjes, Kovács, Hartyán(Icsó 54.p) , Mészáros(Sitku 79.p), Medgyes, Grabant, Perovics (Vígh 54.p)

vezetőedző: Németh Szabolcs

Nyíregyháza: Hermány - Szokol, Rubus, Dvorschák, Barna (Dragóner a szünetben), Holdampf, Tamási, Rudolf(Ur 82.p), Pálinkás, Tisza, Pölöskey(Harsányi 66.p)

vezetőedző: Mátyus János 

A Szpari kezdte a találkozót, és az első percekben birtokolta is a labdát. Harminc nyíregyházi szurkoló is elkísérte a csapatot Dorogra. Az első lehetőség a hazaiak előtt adódott, amikor Medgyes ment el a bal oldalon, középre passzolt, Grabant lövését viszont sikerült blokkolni. A másik kapu előtt Tisza lőtt 25 méterről, Szemerédi fogta a labdát. A 14. percben nagy lehetőség, Tisza harcolt ki szögletet, a sarokrúgás után pedig Rudolf kapásból lőtt, alig ment mellé a labda. Újabb nyíregyházi helyzet maradt ki, ezúttal Pölöskey ívelte középre a labdát, Tisza lőtt, de épp egy védőt talált el. Az első játékrész első felében irányította a meccset a Spartacus. A 28. percre is jutott egy lehetőség, Tisza tette vissza a labdát, Rudolf lövésre lendítette a lábát, de az utolsó pillanatban becsúszva tisztáztak a védők. A másik oldalon Medgyes lőtte el futtából, de alaposan fölé ment a próbálkozás. Egy-egy sárga villant mindkét oldalon, Tamási és Fürjes kapott lapot. A 36. percben két nagy helyzet maradt ki! Előbb Perovics maradt le egy beívelésről, a kontra után pedig Pölöskey passzolt középre, de mentettek a hazaiak Tisza elől. A 40. percben már mindenki gólt látott, amikor egy szöglet után Pölöskey fejelt, a labda centikkel ment el Szokol előtt és a kapu mellett. Az első félidő jó játékot hozott, gól azonban nem esett. 

A második félidő egy Szpari lehetőséggel indult, Szokol bedobása után Rubus elől mentettek a hazaiak. Ezúttal is a Nyíregyháza birtokolta többet a labdát, a Dorog egy-egy kontrában bízott. Az egyik ilyen végén Grabant lőtt nagy helyzetben fölé, majd ismét ő kapott jó labdát, de kimaradt a lehetőség. Tisza villant egyet a 60. percben, 20 méterről lőtt, alig ment mellé a labda, majd Holdampf próbálkozását fogta Szemerédi. Egy eladott labda után Kovács próbálta 40 méterről a kapuba ívelni a labdát, célt tévesztett. A 76. percben megszerezte a vezetést a Szpari ! Tisza végzett el szabadrúgást, majd középre szállt a labda, Dragóner Filip pedig a kapuba fejelt, 0-1! A gól után próbált egyenlíteni a Dorog, Medgyes lőtt mellé 18 méterről. Őrizte előnyét a Nyíregyháza, és egy szabadrúgás után Ur alig fejelt fölé. A 91. percben szabadrúgást kapott a Dorog a kaputól 20 méterre, ám Medgyes fölé csavart. A Szpari nyert, és fontos három pontot szerzett! 

Vissza