Egy helyen változott a Szpari legutóbbi kezdője. A Gyirmót ellen megsérült Forró Gyulát ezúttal Papp Máté helyettesítette a bal oldalon. Szmollár Tamás és Zajcz István ezúttal is a csapat előtt érkezett Dorogra, így a játékosokat már a kikészített szerelésük fogadta az öltözőben. 

Dorog - Nyíregyháza Spartacus 3-0 (2-0)

Dorog 600 néző 

Jv: Szilasi Szabolcs (Lémon, Mohos)

Dorog: Vajda - Németh, Szellák, Mészáros, Kovács, Csató, Grabant, Kamarás (Perovic 94.p), Bora, Faragó (Göblyös 90.p), Simon (Sitku 77.p)

vezetőedző: Schindler Szabolcs

Nyíregyháza: Jova (Hermány 76.p) - Hinora, Fodor, Kelemen, Papp - Csilus, Holdampf (Gajdos a szünetben), Rezes, Pekár - Rudolf, Dragóner (Sinanovic 41.p)

vezetőedző: Lucsánszky Tamás 

Nyíregyházáról is több szurkoló kísérte el a csapatot. Igazi futball idő fogadta az együtteseket, nem volt nagy meleg a kezdéskor.  Rosszul indult nyíregyházi szempontból a meccs, Faragó tört be a 3. percben a 16-oson belülre, és a léc alá bombázott, 1-0. Próbált gyorsan egyenlíteni a Spartacus, egy szabadrúgásnál Fodor ment előre, és fordulásból lőtt, de fölé ment a labda. A gól után visszaállt a Dorog, és miközben szervezetten védekezett, gyors indulásokkal kontrázott. Kemény küzdelem folyt, rövid idő alatt több hazai játékos is sárgát kapott. Rudolf szabadrúgása alig ment fölé, majd miközben az egyenlítésért hajtott a Szpari a 19. percben büntetőt kapott a Dorog: egy rossz ütemű mentés után Kamarás esett el. A 11-est Simon értékesítette, a jobb sarokba lőtt, 2-0. Az első félóra rosszul alakult nyíregyházi szempontból, és a 31. percben Jovának kellett lábbal mentenie a kiugró Kovács elől. A folytatás mezőnyjátékot hozott, támadóinkat rendre két védő is őrizte, így nehéz volt őket megjátszani. A hajrában átszervezte csapatát Lucsánszky Tamás, Sinanovic állt be Dragóner helyére, Rezes pedig előrébb húzódott. A 44. percben egy szöglet után Pekár lőtt, de védett a kapus. Az első félidőt követően vezetett a Dorog. A Szpari mestere újabb cserével próbált frissíteni, Gajdos Zsolt is beállt. Aktívabban kezdett a Nyíregyháza, beszorította kapuja elé a hazai csapatot, és folyamatosan érkeztek a labdák középre, de tisztáztak a dorogi védők. Paprikás volt  a hangulat, egy dulakodás után Pekár és Mészáros kapott lapot. Gajdos próbálkozott egy lövéssel az 55. percben, Vajda bravúrral védett. Bravúr a másik oldalon is, Kamarás elé került a labda egy kavarodás után, Jova önfeláldozóan a labda elé vetődött, az ismétlés pedig fölé ment. Újabb sárgák, Sinanovic, Németh és Csilus is lapot kapott. A 69. percben 17 méterről végezhetett el szabadrúgást Rudolf, de szögletre pattant a labda, a sarokrúgás után tisztáztak a hazaiak. Papp is besárgult, majd Jova sérült meg egy ártatlan szituációnál. A vádliját fogta a Szpari kapusa aki nem tudta folytatni, Hermány Bence állt be helyette. Sok volt a hiba a játékban mindkét oldalon. A 88, percben Pekár szabadrúgásáról lemaradtak a társak a hosszú oldalon. A 92. percben aztán egy labdavesztés után Sitku indította Mészárost aki egyedül vezethette kapura a labdát, és értékesítette a ziccert, 3-0. A Szpari elszenvedte első vereségét. 

Lucsánszky Tamás vezetőedző: A csapatomon ma minden olyan hiba kiütközött melynek kiküszöbölésén folyamatosan dolgozunk. Rengeteg rossz döntést hoztunk együttesen, az ellenfelünk pedig ezt megbüntette. Nagyon nyitottan támadtunk az elején, két labdavesztés után pedig komoly hátrányba kerültünk. Ma mindenki gyenge napot fogott ki. 

Vissza