A Nyírség NSC-t fogadta a női labdarúgó NB-II-ben a Nyíregyháza Spartacus. A városi derbit ezúttal az örökösföldi műfüves pályán rendezték. 

Nyíregyháza Spartacus - Nyírség NSC 1-1 (1-1)

Örökösföld 300 néző

Jv: Jakab Gyula (Kiss, Gecsei)

Spartacus: Czégény - Nagy, Urai, Bornemissza, Kocsis - Tóth, Pócsik, Balogh - Kovács - Szanyi, Boros (Fekete 55.)

vezetőedző: Makay Robin

Nyírség NSC: Preg - Mészáros, Király(Monyók 46.), Kovács, Fekete, Bodor, Pozsgai, Kertész, Nagy-Peti (Bihari 75.), Nagy (Néző 87.), Szűcs

vezetőedző:Kósa János

Szép számú közönség előtt, jó iramban kezdődött a találkozó, és már az 5. percben vezetést szerzett a Szpari. Kovács Anikó remek labdával indította Boros Edinát, aki a jobb oldalról a hosszú sarokba lőtt, 1-0.

A gól után is támadásban maradt a Spartacus, Tóth Cintia előtt adódott lehetőség, majd a 37. percben Kovács Anikó lőtt fölé 20 méterről. Irányították a meccset a mieink, ám a 45. percben egyenlített a Nyírség. Egy szabadrúgás után a felső lécről Szűcs Éva elé pattant a labda, aki a kapuba passzolt, 1-1. Fordulás után felborult a pálya, végig a Nyírség térfelén pattogott a labda. Az 55. percben elveszítette gólszerzőjét a Szpari, Boros Edina lába letapadt egy fordulásnál, és mentővel kellett a kórházba szállítani. A térdszalagjai sérültek. A 70. percben egy szabadrúgásról alig maradtak le a mieink középen, majd Bornemissza Barbara előtt adódott két helyzet is. Előbb a kapus hárított, majd mellé ment a lövése. Az eredmény nem változott, bár mindent megtett a győzelemért a Spartacus, be kellett érni a végén egy ponttal. 

Makay Robin: Sajnálom, hogy nem nyertük meg a mérkőzést, sokat tettünk érte. Sajnos az utolsó passzokba hiba csúszott. Nagyon köszönöm a szurkolóknak, hogy ilyen sokan kilátogattak, a lányoknak még ezt is szokniuk kell, kicsit izgultak is a mérkőzés elején. Boros Edinát nagyon sajnálom, várjuk vissza. 

Vissza