Miközben a Nyíregyháza Spartacus játékosai közös edzéseken vesznek részt, még nem lehet tudni, kik lesznek pontosan az ellenfelek a következő idényben. Az MLSZ a hétfői elnökségi ülésén döntött arról, hogy az alacsonyabb osztályú bajnokságok nem folytatódnak, a félbemaradt bajnokságok záró táblázata alapján jelölik ki a feljutókat és a kiesőket.

Ez az NB III-ra nézve azt jelenti, hogy a három első helyezett, a Debreceni EAC - ahol Rezes, Nagy, Spitzmüller, és Ramos is a keret tagja, akik egykoron a Szpariban is futballoztak -  a Pécsi MFC és az Érdi VSE indulhat a másodosztályban, de az érdiek bejelentették, hogy nem vállalják az NB II-t, így megnyílhat az út az NB III Közép-csoportjában 2. helyen végző Szentlőrinc előtt. A versenyszabályzat értelmében az érdiek visszalépése után a szövetség a három csoport összesítésben legjobb második helyezett csapatának ajánlhatja majd fel az indulás jogát. Ha a Szentlőrinc nem vállalja, a Tiszakécske mint legjobb kieső marad bent a másodosztályban. 

Ami a Szparit illeti, a héten már végig edzéseket tart a szakmai stáb, és a hétvégén egymás közti játék is szerepel a programban, a jövő héten pedig újabb tréningek következnek. 

Vissza