Szokásos, forduló előtti sajtótájékoztatót tartott csütörtökön a Nyíregyháza Spartacus. A szakmai vezetés a heti munkát is értékelte. 

- A szakmai stábbal átbeszéltük az MTK elleni mérkőzés hiányosságait, és ennek tükrében részben változtattunk az edzéseken. A szerdai felkészülési találkozót már korábban is terveztük, a mentalitással, a játékosok hozzáállásával elégedett voltam.  A vasárnapi vereség után a hangulat helyreállítása most fontos feladat, mert újabb meccs vár ránk a hétvégén. A Sopron várhatóan védekezni fog a mérkőzésen, ami korábbi ellenfeleink közül leginkább a Soroksárra volt jellemző. A Szeged meccs annyiban más volt, hogy ott rákényszerítettük akaratunkat ellenfelünkre, ezért nem tudtak támadni. A lehető legjobb, legtámadóbb összeállításban játszunk majd. Az látszik, hogy a mérkőzéseken kevés a helyzet, ezeket értékesíteni kell, és meg kell tanulnunk nyerni! Biztos vagyok abban, hogy ha átlépjük a korlátokat, és felszabadultan futballozunk, akkor lesz eredmény is. Sok jó dolgot csinálnak már a játékosok a pályán, de sajnos ez eredményben nem mutatkozik meg. Tudomásul kell venniük, hogy nem az eredménytől függ a játék, hanem a játéktól függ az eredmény - mondta Lucsánszky Tamás. 

A vezetőedző hozzátette, bár a Szpari néhány csatát elveszített, a háború még tart. Megyeri Gábor számára érdekes lehet a hétvégi meccs, mivel a kapus éppen Sopronból érkezett. 

- Sokat változott azóta a Sopron, és más futballt is játszanak mint amikor ott voltam. Ilyenkor van az emberben egy bizonyítási vágy, de ezt leszámítva ugyanúgy készülök mint eddig - mondta a hálóőr. 

Rudolf Gergely a szurkolókra is kitért, mivel a meccs napján ünnepli alapításának 25. évfordulóját a Keleti Front. 

- Nagyon várom a találkozót, mert tudom, hogy többre vagyunk képesek, mint amit legutóbb láthattak a szurkolók. Most szeretnénk velük együtt győzelmet ünnepelni! Nagyon készülnek, és bízom abban, hogy a játékostársakra is pozitívan hat majd az az igazi futball hangulat melyet a stadionba varázsolnak - mondta a csapatkapitány. 

Vissza