"A foci csapatjáték, nem pedig egyszemélyes. Csapatként győzünk, és minden játékos jobb egy igazi csapat részeként" - ez a hitvallása Pócsik Líviának.



Már kicsi korában is érdeklődött a foci iránt, a barátaival suli után rendre a futball pályán kötött ki. Sokáig csak hobbiként űzte a sportágat, mert nem adódott lehetőség arra, hogy profi csapatban játszhasson. 

- 2011-ben Debrecenbe költöztünk és hivatalosan 2013. óta vagyok igazolt játékos. Eleinte csak az U15, U17-es megyei bajnokságban játszottam, majd 2015-ben bekerültem a U18-as futsal leány csapathoz, és ezzel párhuzamosan leigazoltak az NBII-es DEAC nagypályás női klubjához. Sajnos volt egy sportsérülésem, ami miatt műtéti beavatkozásra volt szükséges, így kihagytam félévet 2016. őszén. Most januárban kezdtem el megint edzeni, és remélem gyorsan visszanyertem a formámat, ugyanis nagyon megörültem amikor megkeresett a Nyíregyháza női csapata. Sokat jelent nekem a futball, szeretnék még fejlődni, és úgy érzem ez a Szpari-nál valóra válhat. Nagy jövőt jósolok a csapatnak, nagyon jók az edzések, így optimista vagyok - mondta Pócsik Lívia

A fiatal játékos most érettségizett és felvételt nyert a GTK- Sport és rekreációszervezés karára, így a foci mellett az iskolában is komoly feladat vár rá. 

Vissza