Remekül szerepelt a bajnokságban a Nyíregyháza Spartacus-Bozsik Akadémia U17-es együttese. A csapat végig harcban állt a bajnoki címért, és végül a harmadik helyen végzett. 

- Az őszi szezon után úgy vágtunk neki a felkészülésnek, hogy szeretnénk megnyerni a bajnokságot. De azt is tudtuk, hogy nagyon szoros a mezőny, csak akkor végezhetünk az élen, ha kiegyensúlyozott teljesítményt nyújtunk. Úgy érzem nem is volt ezzel gond, de a Vasas és a MOL Vidi még nálunk is kevesebbet hibázott. Az angyalföldiek ellen idegenben 2-2-es döntetlent játszottunk, a Vidi ellen pedig 0-1 után egyenlítettünk, majd mindent megtettünk, hogy megszerezzük a győzelmet, amikor gólt kaptunk. Végül ezen múlt a második hely, illetve azon, hogy nyolcszor is döntetlent játszottunk, és ebből kettő kivételével mindig az ellenfél egyenlített a végén. Pedig a végjátékra nem lehetett panaszunk, mert sok meccset nyertünk meg az utolsó húsz percben, azaz erőnlétileg is rendben volt a csapat - mondta Szatke Zoltán vezetőedző. 

Az eredmény mellett még fontosabb, hogy sokat fejlődtek a játékosok. 

- Két évet dolgoztam együtt a fiúkkal, közülük 3-4 labdarúgó is esélyes arra, hogy a felnőtt keret közelébe kerüljön, Tangel László pedig már a felnőtt csapat tagja. Jó úton járunk, mert sokat léptek előre a labdarúgók, öröm volt velük dolgozni az elmúlt két évben. Kiss Miklós edző kollégám nevében is mondhatom, nagyon büszkék vagyunk rájuk - mondta Szatke Zoltán. 

Vissza