Idegenben lépett pályára a Nyíregyháza Spartacus. Mátyus János számára a védelem összeállítása jelentett gondot, végül a Kónya-Ur-Kártik-Farkas négyes kezdett hátul. 

Budaörs - Nyíregyháza Spartacus 1-0 (1-0)

Csákvár, 250 néző

Jv: Gyarmati II. Tibor ( Kis, Iványi)

Budaörs: Ordasi - Kinyik, Horváth L, Gál, Ódé, Csobánki(Bogáti 22.p), Ferkó, Csillag, Sajbán, Stieber ( Marques-Ariosa 78.p), Horváth P. (Deli 69.p)

vezetőedző: Miskei Attila

Nyíregyháza: Hermány - Kónya(Harsányi 28.p), Ur ,Kártik, Farkas, Tamási, Holdampf, Heffler (Rezes 70.p), Rudolf, Tisza, Dragóner (Pálinkás 62.p)

vezetőedző: Mátyus János  

Nyíregyházáról is érkeztek szurkolók. 

Az első lehetőség a hazaiak előtt adódott, de Csillag lövése nem volt pontos. Mindkét csapat óvatosan kezdett, mezőnyjáték folyt a találkozó elején. Kiegyenlített volt a játék, a kapuk nem forogtak veszélyben az első negyedórában. Aztán Heffler tört be a védők között, de ígéretes helyzetben nem tudta végül beadni a labdát, a másik oldalon pedig Sajbán próbálkozása nem volt pontos. Megélénkült a meccs, Tisza ment el szélen, beívelése után Rudolf fejelt, de megfogta a labdát a hazai kapus. A Szpari két szöglete is veszélyes volt, de ahogy a hazai védők, úgy a másik kapu előtt Farkas is tisztázott egy beadás után.

A 27. percben Kónya sérült meg, nem is tudta folytatni a játékot, így újabb védő esett ki. Harsányi állt be a helyére, és Holdampf húzódott vissza a jobbhátvéd posztjára. Hermánynak kellett nagyot védenie, a csereként beálló Bogáti lövését hárította a Szpari kapusa. A 37. percben több szögletet rúghatott egymás után a hazai csapat, és a harmadik beadás után a vezetést is megszerezték, Gál csúsztatott a kapuba, 1-0. A gól után támadott a Szpari, többet birtokolta a labdát, de meddő volt a mezőnyfölény, így a szünetben a Budaörs vezetett. A második játékrészt aktívabban kezdte a Nyíregyháza, előbb Heffler szabadrúgása szállt fölé, majd egy szöglet után Tamási robbant be középen, de ő sem találta el a kaput. A kényszerű csere miatt Tisza is új szerepkört kapott, visszalépett a középpályára, Harsányi és Dragóner volt elől. Az 56. percben Rudolf döntött úgy, hogy megpróbálkozik egy átlövéssel, de könnyedén fogta a labdát Ordasi. A hazaiak visszaálltak, és kontrára rendezkedtek be. A 65. percben nagy helyzet maradt ki, egy szöglet után Harsányi és Ur egymást zavarta fejelés közben, így centikkel kerülte el a labda a kaput utóbbi bólintása után. Mátyus János cserékkel próbált frissíteni, Pálinkás érkezett védőnek, így Farkas egy sorral feljebb került, majd Rezes is pályára lépett Heffler helyett. Nyomás alatt tartotta a Szpari a hazaiakat, Rudolf, Tisza és Harsányi előtt is adódott lehetőség, de nem sikerült egyenlíteni, vagy pontatlan volt a lövés, vagy Ordasi hárított. A hajrában folyamatosan egykapuzott a Nyíregyháza, a Budaörs azonban megtartotta előnyét, és győzött. 

Mátyus János vezetőedző: Egyes periódusokban nyomást tudtunk gyakorolni az ellenfélre, de sajnos végig nem. Ma szerencsénk sem volt, a helyzetek is kimaradtak és újabb játékosunk sérült meg. Ezzel lecsúsztunk az első helyről, nagyon keményen kell dolgoznunk azért, hogy továbbra is az élmezőnyben maradjunk. 

Vissza