A nagy meleg ellenére közel kétszáz szurkoló látogatott ki az Örökösföldi Edzőcentrumhoz, hogy megtekintse a Tállya elleni felkészülési mérkőzést.

Nyíregyháza Spartacus - Tállya 3-0 (3-0)

Örökösföld, 200 néző 

Nyíregyháza: Hermány (Megyeri a szünetben) - Kónya, Máté, Szokol, Farkas(Gajdos 56.p), Horváth(Végső 80.p), Kesztyűs, Sinanovic, Bíró(Csernák a szünetben), Gréczi(Kulcsár 80.p), Papp

vezetőedző: Lucsánszky Tamás 

Nem kellett sokat várniuk az első gólra a drukkereknek, a 2. percben Sinanovic Sinan remek passza után Gréczi Gábor lőtt a kapuba, 1-0. Támadásban maradt a Szpari, és előbb Sinanovic lövését hárította bravúrral a Tállya kapusa, majd Bíró fejelt fölé egy beadás után. A 11. percben Szokol mellé bólintott, Bíró elől pedig mentett a hálóőr. A 23. percben viszont növelte előnyét a Szpari, Kesztyűs Barna 26 méteres szabadrúgása megpattant a sorfalon, és a kapus már nem tudta megfogni a labdát, 2-0. Farkas közel állt ahhoz, hogy megszerezze a harmadik találatot, erőszakosan szerzett labdát, de közeli lövését bravúrral ütötte ki a Tállya portása. Sinanovic próbálkozott egy lövéssel, majd a 41. percben Bíró Dominik lépett ki a védők között, és a 16-oson belül buktatták, 11-es. A büntetőt Sinanovic Sinan értékesítette, 3-0. Az első félidő jó iramot és sok helyzetet hozott, és bár nagyon meleg volt, sokat futottak a játékosok, Kónya Márk 6 km közelében zárt.

Fordulás után egy Sinanovic lehetőséggel indult a játékrész, de fölé szállt a labda, majd újabb próbálkozása a blokkról pattant ki. Bátrabban játszott a Tállya mint az első félidőben, de igazán nagy helyzetet nem tudtak kialakítani. A hajrában az U19-es csapat két fiatalja, Végső Előd és Kulcsár Hunor is pályára lépett, majd Gajdos csavart kapura, de az eredmény nem változott, a Szpari 3-0-ra megnyerte a mérkőzést.

Vissza