Nem a legjobb előjelekkel utazhatott az Újpesthez a Nyíregyháza Spartacus női csapata. Az Szpariból több játékos is hiányzott betegség illetve eltiltás miatt, ezért rövid volt a kispad, ráadásul a csoport legerősebb együttese ellen léptek pályára a mieink. A lilák még pontot sem veszítettek idén, de a Nyíregyháza sem volt rossz formában, utolsó négy bajnokiját megnyerte. 

A találkozó újpesti vezetéssel indult, a 17. percben Nagy Alexandra juttatta előnyhöz a hazaiakat. A Szparit azonban ez nem törte meg, és Urai Bianka tíz perc múlva egyenlített. Az első félidő több gólt nem hozott, fordulás után is sokáig csak helyzetekig jutottak a csapatok. A 70. percben viszont Kárpátfalvi Virág révén már a Spartacus vezetett, de hét perccel később Léner Fanni büntetőből egyenlített, beállítva a 2-2-es végeredményt. A döntetlen azt jelenti, a Szpari az első csapat, mely pontot tudott szerezni az Újpest ellen! Ez a nap így nem csak a vasárnap születésnapos Fekete Gabriellának lett emlékezetes!  

Újpest - Nyíregyháza Spartacus 2-2 (1-1)

Nyíregyháza: Molnár K. - Tóth C., Bodnár B., Böszörményi (Csábi), Paranai, Kovács A.(Bakó), Urai, Hrinkó (Tóth N.), Kárpátfalvi, Fekete G, Nagy P. (Bukta)

Benkő Balázs vezetőedző: - Bátran kezdtük a mérkőzést, de ziccereinket elhibáztuk. A listavezető ezt egy pontrúgás utáni szituációból megbüntette. Miután a lányok elhitték, hogy képesek felvenni a versenyt az eddig hibátlan hazaiakkal szemben, volt esélyünk a győzelemre. A végén nagy nyomást helyezett ránk az Újpest, Molnár Kíra többször remekül hárított, és igazságos eredmény született. A hiányzóink ellenére is volt tartása a csapatnak, külön gratulálok az utánpótlás játékosainknak és azoknak, akik eddig kevesebbet játszottak!

Vissza