Több helyen változott a legutóbbi kezdőcsapat a Spartacusnál, a saját nevelésű Végső Előd is bekerült a keretbe csereként. A belső védők közül Pejovic Danilo és Rubus Tamás is sérült, így Kártik Bálint játszott ezen a poszton. 

Békéscsaba - Nyíregyháza Spartacus 3-1 (1-1)

Békéscsaba

Jv: Németh Ádám (Punyi, Márkus)

Békéscsaba: Rybansky - Birtalan (Urbin 87.), Gránicz, Szatmári, Nagy I.(Kiss L.73.), Király, Viczián, Pilán (Zahorán 82.), Dlusztus, Nagy S., Szélpál

vezetőedző: Boér Gábor 

Nyíregyháza: Jova - Szokol, Kártik, Fodor, Farkas - Ötvös, Holdampf (Forró 35.), Csilus T. (Sinanovic 60.p) - Pekár, Dragóner (Gajdos 76.) , Rezes  

vezetőedző: Bozsik József 

A Békéscsaba kezdte a mérkőzést, remek hangulat fogadta a csapatokat, és a nyíregyházi drukkerek ezúttal is a hazaiakkal együtt szurkoltak, csakúgy mint ősszel. Az 5. percben Birtalan előtt adódott helyzet, de Jova kilépett, és nagyot védett. Egy hazai szöglet után Dragóner indulhatott volna a felszabadítás után, de hosszú volt a labda. Mezőnyjátékot hozott a folytatás, nagy helyzet egyik kapu előtt sem alakult ki. A 19. percben egymás után három szögletet is rúghatott a Szpari, és a harmadik után megszületett a vezető gól! Pekár László ívelte középre a labdát, és egy csúsztatás után Kártik Bálint érkezett a hosszú oldalon, és a kapuba lőtt, 0-1! A gól után is kiegyenlített volt a játék, Főleg beívelésekkel próbálkoztak a hazaiak, de stabil volt a nyíregyházi védelem, egyszer pedig Birtalan lövésénél Jova védett. A 29. percben viszont egy óriási góllal egyenlített az Előre, Király 30 méteres bombája után a felső lécről pattant a kapuba a labda, 1-1. Holdampf Gergő sérült meg és nem tudta folytatni a játékot, Forró Gyula érkezett a helyére. Kártik labdaszerzése után Dragóner próbálkozott, majd a kipattanót Csilus Tamás lőtte kapura, nagyot védett Rybansky. A 39. percben Forró adta be szélről a labdát, Rezes sarokkal tette kapura, ismét nagyot védett a hazai kapus, majd a szöglet után Csilus lőtt mellé. Az első félidő több gólt nem hozott, így maradt a döntetlen. A 48. percben Viczián veszélyeztetett de Jova szépen zárta a szöget és hárított, majd az újabb próbálkozás után mellé szállt a labda. Újabb Jova védés, egy jobbról érkező labdát lábbal hárított a Szpari kapusa, a másik oldalon pedig egy szabadrúgás után alakult ki lehetőség de tisztáztak a hazaiak. Ismét jobbról jött a csabai beadás az 54. percben, de Birtalan fejesét kiütötte Jova Levente. Egy szögletnél ütközött a Spartacus kapusa, földön maradt, de szerencsére tudta folytatni a találkozót. Sinanovic Sinan érkezett Csilus Tamás helyére a 60. percben. A 64. percben megszerezte a vezetést a hazai együttes, a jobb oldalról átszállt a labda a hosszú oldalra, onnan Nagy I. tette középre és Birtalan a kapuba lőtt, 2-1. A gól előtt még Szokol veszélyes beadása miatt a Szpari végezhetett el szögletet, a tisztázás után indult a csabai kontra. A 75. percben Pekár beadása volt veszélyes de lehúzta a labdát a hazai kapus, majd Gajdos Zsolt érkezett Dragóner Filip helyére. Gajdos rögtön egyenlíthetett volna, de Rybansky az utolsó pillanatban mentett. A 83. percben egy léc alá tartó szabadrúgást Jova ütött fölé, majd a szögletet követően a hosszú oldalon Birtalan érkezett jól és a kapuba lőtt, 3-1. Gyorsan válaszolhatott volna a Szpari, Pekár szabadrúgását kiütötte a kapus, Sinanovic ismételt de ezt is fogta a csabai hálóőr. A folytatásban nem változott az eredmény, a Békéscsaba megnyerte a találkozót. 

Bozsik József vezetőedző: Igazi rangadóhoz méltó mérkőzést játszottunk, és bár az első 15 percben nekünk esett a Békéscsaba, szervezetten játszott a csapat. A vezetésünk után veszélyesek voltunk, de egy rangadóhoz szintén illő találattal egyenlített a hazai gárda. A folytatásban a csabaiak ugyan mezőnyfölényben voltak, de a cserék után a magunk javára fordíthattuk volna a találkozót, de épp mikor beszorítottuk őket, két hibából gólt kaptunk. Sajnálom, mert több volt ebben a mérkőzésben. 

Vissza