Az elmúlt két fordulóban győzött a Nyíregyháza Spartacus a labdarúgó NB-II-ben. Az együttest az asszisztensedző, Lengyel Roland irányította. A klub vezetése elégedett volt az elvégzett munkával, ezért megállapodott a trénerrel, így év végéig ő lesz a vezetőedző. A Szpari korábbi játékosa megtisztelőnek tartja a felkérést. Trénerként dolgozott már a Csíkszeredánál, és most szeretne a Nyíregyházával sikeres lenni.

- Szeretném megköszönni a vezetőség bizalmát. Nem gondolkoztam azon, hogy elvállalom-e a feladatot, mint ahogy nyáron is azonnal igent mondtam amikor megkértek, hogy segítsek. Egy korábbi Szpari játékosnak aki Nyíregyházán él, mi lehetne nagyobb megtiszteltetés? Bízom benne, hogy a stábbal megbirkózunk a feladattal, ahhoz hogy előre lépkedjünk győzelmekre van szükség, Mélyről indulunk, de próbálunk feljebb kapaszkodni a tabellán - mondta Lengyel Roland vezetőedző.

Az elmúlt két mérkőzésen már voltak változások a csapat összeállításában, a fő feladat azonban az volt, hogy mentálisan felpörgessék a játékosokat. Lengyel Roland korábban a a Bozsik Akadémia edzője volt, és nem csak ő került a felnőtt kerethez, hanem több fiatal labdarúgó is. A család, az iskola és a klub közösen komoly hátteret adhat a tehetséges labdarúgóknak. Starosta Dávid például már nem csak a felnőtt együttesben, hanem a korosztályos válogatottban is bemutatkozott.

- Kivívta, hogy a korosztályos válogatottba meghívták, ott kivívta, hogy a kezdőbe került, majd győztes gólt szerzett. Mi kell még mint pozitív példa az itt futballozó gyerekek számára? Ők is lehetnek Starosta Dávidok vagy Kulcsár Hunorok. Örülök, hogy a klub vezetése felismerte, hogy hosszú távon a Nyíregyháza Spartacus jövőjét a saját nevelésű fiatalok biztosíthatják. A nyíregyházi és a megyei gyerekeknek egy egyensúlyt tudunk biztosítani a családdal és az iskolával karöltve. Vannak akik több száz kilométerre csábítgatják a gyerekeket, és lesz olyan aki enged ennek, nekik sok sikert kívánunk, de ne felejtsék el, hogy a magyar futballban a közelmúltban sikeres játékosok - Király Gábor, Dárdai Pál, Sallai Roland vagy éppen Gera Zoltán is - a család-iskola-klub hármas egységében nevelkedtek, majd lettek Bundesliga illetve Premier League játékosok. Akik pedig túl korán, nem megalapozottan útnak indultak, azok megtorpantak, majd visszatérve a megyei bajnokságokban játszanak - mondta Kiss Baranyi Sándor a Nyíregyháza Spartacus-Bozsik Akadémia igazgatója.

A hétvégén a női csapat városi derbit játszik a Nyírség NSC ellen. A Szpari jelenleg a második, a Nyírség a hatodik helyen áll a tabellán.

- Nem érzem a játékosokon hogy feszültek lennének azért, mert a Nyírséggel játszunk, tavaly sok mérkőzést vívtunk egymás ellen, így a kezdeti izgalmon már túl vannak a lányok. Alázattal készülnek, mert a céljaink elérése érdekében szükségünk van a pontokra. Továbbra is sok fiatal labdarúgó kap majd lehetőséget, hiszen a korosztályos csapatokból egyre több tehetség kerülhet a felnőtt gárdához - mondta Makay Robin a Nyíregyháza Spartacus női csapatának vezetőedzője.  

A női mérkőzést szombaton 15.30-tól rendezik az NYVSC pályán.

Vissza