Az első felkészülési mérkőzését játszotta Törökországban a Nyíregyháza Spartacus. Az ellenfél az orosz második ligában nyolcadik helyen álló SKA Khabarovsk együttese volt. A mieinknél Fodor Ferenc betegség, Sinanovic Sinan egy kisebb sérülés miatt nem játszhatott, mindketten a találkozó alatt Darabos Balázzsal tréningeztek.

Veszélyesebben kezdett a Szpari, a 4. percben Gyurján szöglete után Talabér szépen fejelte le a labdát Hornyák elé, utóbbi lőtt, Patvaros pedig még majdnem beleért a próbálkozásba, de végül kimaradt a nagy helyzet. Az első tíz perc kiegyenlített volt, Fadgyasnak a 14. percben kellett hárítania egy átlövést, magabiztosan fogta a labdát. Mezőnyjátékot hozott a folytatás, de támadásban veszélyesebb volt a Nyíregyháza, Hornyák kétszer is alig maradt le a beadásokról, egyszer Csilus, egyszer pedig Gyurján ívelte középre a labdát.

A 27. percben Kovács indult el befelé, majd 18 méterről mellé lőtt. Gyurján végzett el szabadrúgást oldalról, veszélyesen érkezett a labda középre, de lehúzta a kapus. Folyamatosan érkeztek középre a labdák szélről, Svedyuk beadásánál is az orosz hálóőr mentett. A 45. percben egy indítás után Fadgyasnak kellett védenie, egy 12 méterről érkező Bragin próbálkozást hárított, így maradt a 0-0 az első félidő után. 

A szünetben teljes sort cserélt Lengyel Roland, és hét saját nevelésű, többségében fiatal játékos lépett pályára. A második félidő rögtön egy Szpari helyzettel indult, Forgács indította remekül Tóthot, aki Szokolait hozta volna játékba, de az utolsó pillanatban mentettek a védők. Az 51. percben Ötvös végzett el szabadrúgást, a labda elkerülte a kaput, majd két perccel később Tóth Ádám szerzett labdát, egyedül vezette a védelemre, de 14 méterről mellé lőtt. Az első orosz lehetőségre az 56. percig kellett várni, ekkor egy szabadrúgást fogott biztosan Ásványi. Kiegyenlített volt a játék a folytatásban, nagyobb helyzet nélkül. A 72. percben egy kapu előtti kavarodás alakult ki a nyíregyházi 16-oson belül, a lövést Ásványi hárította. A 83. percben szép támadást vezetett a Szpari, melynek végén Matyi adta be a labdát, melyet a védők kifejeltek. Ötvös csapott le a lecsorgóra, de lövését hatalmas bravúrral hárította Kirnats. Gól végül nem született, így 0-0 lett a végeredmény. 

Nyíregyháza Spartacus - SKA Khabarovs (orosz) 0-0 

Nyíregyháza 1 félidő: Fadgyas - Svedyuk, Talabér, Végső, Csilus, Papp, Patvaros, Kártik, Gyurján, Kovács N., Hornyák 

Nyíregyháza 2. félidő: Ásványi - Matyi, Pejovic, Szekszárdi, Magyar G.(Bálint 70.), Ötvös, Forgács, Boda, Starosta, Tóth Á., Szokolai

vezetőedző: Lengyel Roland

Vissza