Lejátszotta első felkészülési találkozóját Törökországban a Nyíregyháza Spartacus. A csapat a román élvonalbeli FC Hermannstadt ellen lépett pályára 2x50 perces találkozón.

Nyíregyháza Spartacus - FC Hermannstadt 1. félidő 0-1

Nyíregyháza: Jova – Nagy J., Fodor, Rubus, Forró, Gulyás, Kulcsár, Gyurján, Rezes, Ötvös, Hornyák

Az első félidőben több lehetősége is volt mindkét csapatnak. A 10. percben Rezes László lövése volt veszélyes, öt perccel később viszont a Hermannstadt szerzett vezetést egy furcsa góllal. Egy beívelt labda után az erős szélben a hosszú oldalon megállt a labda a levegőben, a kapufára esett, majd a kipattanó után Tsoumou a kapuba helyezett. A 26. percben egy szöglet után egyenlíthetett volna a Szpari, majd Ötvös próbálkozott egy ígéretes átlövéssel. 

Nyíregyháza Spartacus – FC Hermannstadt 2. félidő 0-1

Nyíregyháza: Fadgyas – Tóth Á., Polényi, Pejovic, Farkas, Végső, Bakos, Starosta, Motkó, Kártik, Kovács N.

vezetőedző: Zoran Spisljak

A második félidőben teljes sort cserélt a Nyíregyháza, és egy fiatalabb összetételű Szpari lépett pályára, öt saját nevelésű labdarúgóval. Itt is voltak lehetőségek, de ezúttal is a román élvonalbeli gárda lőtt gólt. A 70, percben Blanaru vezette egyedül egy mélységi passz után Fadgyasra a labdát, és kihasználta a ziccert. Ebben a játékrészben főként mezőnyjáték dominált, Kovács Norbert előtt adódott helyzet, de nem sikerült gólt lőni, így a Hermannstadt nyerte ezt a félidőt is.

Zoran Spisljak vezetőedző: - Túl vagyunk az első nemzetközi felkészülési mérkőzésünkön, egy román első ligás csapat ellen. Sajnos a nagyon erős szél nem engedte, hogy minőségi futballt vívjon a két gárda, az első félidőben mi kezdeményeztünk többet és voltak jó egyéni teljesítmények, de akadtak még hibák is, melyeket ki kell javítanunk. A második félidőben több fiatalunk játszott és pozitív benyomást keltettek, jelezték, hogy számíthatunk rájuk. 

Vissza