Nem csak Huszák Géza kapott születésnapjára bajnoki aranyérmet. Szmollár Tamás a szombati meccs előtt ünnepelhetett, a Nyíregyháza Spartacus „mindenese” pedig nagyon boldog volt a lefújás után.

- Nagyon hálás vagyok a fiúknak, ez az egyik legszebb születésnapi ajándék. Ez volt a célunk évekkel ezelőtt, és most teljesült – mondta Szmollár Tamás.

A Szpari II. technikai vezetőjére mindig számíthattak a játékosok. Ha kellett a kollégiumot rendezte, ha kellett utazást szervezett, de ha éppen úgy kellett, hosszabbítót szerzett be. Jól ismeri a megyei focit, mivel évekig dolgozott itt, ezért pontosan tudja, mekkora értéke van annak, hogy öt fordulóval a vége előtt bajnok lett a csapat.

- Amikor Németh Károllyal ezt az egészet kitaláltuk, tudtuk, hogy hosszú lesz az út. Kozák Attila ügyvezető viszont mindenben támogatott minket, és a klub tulajdonosa is mellénk állt. Évek óta halljuk, hogy mi a megyének nevelünk játékosokat, ami részben igaz is. Ezért úgy gondoltuk, miért ne játszanának nálunk azok, akik az U19-ből kiöregedtek? A gyerekek így megtapasztalhatták, hogy milyen a felnőtt világ. A megyei III. osztályból indultunk, és láthatták, milyen a hangulat egy-egy ilyen meccsen, volt amikor ellenségesen fogadtak minket. A megyei II. osztály is adott egy iránymutatást, az idei bajnokság pedig minden várakozásunkat felülmúlta. Ha valaki öt fordulóval a vége előtt aranyérmes, az minden bajnokságban megsüvegelendő – mondta Szmollár Tamás.

És hogy mi volt a titok? Hogy mindenki nagyon akarta a sikert!

- Huszák Géza vezetőedző nagyon jól kezelte a játékosokat, fontos volt a személyisége. Tudja Dávid ha kellett a pályán, ha kellett a kispadról irányított. A kapusedzőink remek munkát végeztek, és kialakult a játékosokkal egy olyan közvetlen viszony, hogy tudták, bármikor számíthatnak ránk és a többiekre, ha baj van. És nem szabad megfeledkezni a szülőkről sem, nélkülük ez nem sikerült volna. A Szűcs, Talián, Gönczör, Magyar vagy éppen a Hunyadi család tagjai rendre ott voltak a találkozókon, mindenki támogatta a fiúkat, ha kellett olyan információkat kaptunk róluk, amit tudtunk hasznosítani. Óriási élmény volt számunkra ez a szezon, szerdán pedig a Nyírbátor elleni hazai találkozón szeretnénk itthon is ünnepelni – tette hozzá Szmollár Tamás.

Vissza