A bajnokság két veretlen csapata játszotta a szezon utolsó meccsét a leány U16-os bajnokságban, a tét pedig nem volt kevesebb, mint az őszi elsőség. A hazai csapat jól kezdte a mérkőzést, agresszívan léptek fel, és könnyű labdákat szereztek a nyíregyházi lányok hibáiból. A mérkőzés elején büntetőhöz is jutottak, amit Pekk Lili, a Szpari kapusa bravúrral hárított. azonban a kipattanó a gyulaiak elé került, és higgadtan passzoltak a kapuba. Az első félidő további részében is inkább a házigazda akarata érvényesült, ami helyzetekben is megmutatkozott, de Pekk Lili állta a sarat, védéseivel mérkőzésben tartotta csapatát. A második félidőben egy rosszkor középre passzolt labdát követően a hazai csapat góllal büntetett, majd egy szöglet után már hárommal vezettek. Ezután kezdtek lányaink ébredezni, több tetszetős támadást is vezettek. Az egyik ilyen támadásból sikerült Tóth Panna révén szépíteni. Próbáltak kapaszkodni a mieink de újabb gólt már nem sikerült szerezni, a mérkőzés végén pedig végleg eldöntötte a mérkőzést a Gyula, egy kontratámadás után találtak a kapuba.

 

Gyulai Amazonok U16 - Nyíregyháza Spartacus leány U16 4-1 (1-0) 

Nyíregyháza: Pekk Lili, Nagy Dorka, Lakatos Zsanett,(Huszár Hanna) Bartha Bianka, Pekk Luca, Moravszki Hanna, Varga Vivien, Brekovszki Julianna,(Balogh Virginia) Tóth Panna, Kocsis Kira, Zsigó Dalma,

Gól: Tóth Panna

Sándor Dávid vezetőedző: - Nem hiába áll hibátlan mérleggel a gyulai csapat, nagyon jó képességű lányaik vannak, de nem volt véletlen a mi veretlenségünk sem. Ennek ellenére megijedtünk és túlságosan is tiszteltük az ellenfelet, így a mai mérkőzés végkimenetele nem is lehetett más. Túlságosan is jó csapat ahhoz a Gyula hogy az ilyen gyermeteg hibáinkat ne használja ki. Későn ébredünk a mai mérkőzésen. Sajnálom a lányokat hogy nem tudunk a tabella élén telelni, de tavasszal megerősödve javítunk együtt a hibáinkon!

Vissza