Az MLSZ szövetségi edzői minden idény végéhez közeledve kétnapos edzőtáborozás során mérik fel azokat a 14 éves játékosokat, akik klubjaikban nyújtott teljesítményük alapján szerepet kaphatnak a következő idény elején induló új U15-ös válogatottban - írja az mlsz.hu.  A kétnapos edzőtábor a kiválasztást segítette: az ország négy régiójából 25-25 gyerek, összesen száz tehetséges fiatal érkezett Telkibe. A régiós csapatok a két nap során tornarendszerben, egymás ellen léptek pályára. A 2x30 perces mérkőzéseket az MLSZ összes szövetségi edzője megtekintette, rajtuk kívül az OTP Bank Bozsik-program regionális szakmai igazgatói is ott voltak a pályák mellett.

Az edzőtábor egy többlépcsős kiválasztási folyamat első lépése, elsősorban azokat a gyerekeket keressük, akik később nemzetközi szinten is megállhatják a helyüket, mert megfelelő játékgyorsasággal, technikai tudással és személyiségjegyekkel rendelkeznek. Mindenképpen pozitívum, hogy sok ilyen gyereket láttunk a pályán a két nap során, ráadásul a felmérés nem lehetett teljes körű, mert több olyan ígéretes futballista van a látókörünkben, aki nem tudott eljönni Telkibe, egy részük sérülés miatt, mások pedig azért, mert külföldi klubokban szerepelnek. A kiválasztás képet ad a korosztályról, de ebben a korban még jelentős különbségek lehetnek a futballisták fejlődési ütemében, ezért a következő egy-két évben sokat változhat a most alkotott kép. Természetesen a továbbiakban is folyamatosan nyomon követjük a tehetséges játékosok teljesítményét, és az edzőtáborozások során igyekszünk minél több labdarúgónak lehetőséget adni a bizonyításra – mondta az mlsz.hu-nak Belvon Attila szövetségi edző.

A kiválasztóra a Nyíregyháza Spartacus - Bozsik Akadémia több játékosa is meghívást kapott. Szondi Levente, Szabó Tibor, Major Marcell és Varga Balázs is ott volt az edzőtáborban, Balogh Roland sajnos sérülés miatt nem utazhatott el Telkibe.  

Fotó:mlsz.hu

Vissza