Az első tavaszi hazai mérkőzésén a Szolnokot fogadta a Nyíregyháza Spartacus. A találkozót Örökösföldön, a műfüves pályán rendezték.

Nyíregyháza Spartacus – Szolnok Fanatic SE 2-2 (1-1)

Nyíregyháza: Bódig – Szanyi, Kocsis, Barta, Paranai – Bodnár – Fekete (Szondi 80.), Urai, Kovács (Kárpátfalvi 20.), Tóth – Takács

vezetőedző: Makay Robin

Jól kezdett a Szpari és a 8. percben Bodnár Bianka távoli lövésével vezetést is szerzett 1-0.

 A folytatásban is a Nyíregyháza volt nagy fölényben, a 15. percben Takács labdája a felső lécről pattant ki. A 20. percben viszont Kovács Anikó bokája megsérült, nem is tudta folytatni a játékot. Erős szél fújt, ezt Urai Bianka próbálta kihasználni, de mellé ment a lövése. A hajrára feléledt a Szolnok és Bódig Dorka fogott egy ziccert. A másik oldalon is hárított a kapus, Fekete Gabriella közeli próbálkozását fogta. A 45. percben egyenlítettek a vendégek, egy védelmi hibát kihasználva Urbán Viktória gurított a kapuba 1-1. Fordulás után a szél a szolnokiakat támogatta, és a 49. percben egy távoli lövés után - bár kintről úgy tűnt, nem haladt át a labda a gólvonalon - Szívósné Bozsó Renáta révén megszerezte a vezetést a Fanatic, 1-2. A 64. percben előbb Barta Boglárka vágta ki a labdát, majd az ellentámadás után Urai Bianka lövését hárította bravúrral Farkas. Folyamatosan támadott a Spartacus, Urai Bianka lövése alig ment mellé. A 85. percben aztán sikerült egyenlíteni, Kárpátfalvi Virág egy szabadrúgásból a léc alá bombázott 22 méterről, 2-2. Az eredmény nem változott, dönteten lett a vége. 

Makay Robin vezetőedző: - Akkor leszünk igazán jó csapat, ha egy ilyen mérkőzést is megnyerünk, amikor mi vagyunk az esélyesek. 80-20% volt a labdabirtoklási arány, az első félidőben eldönthettük volna a találkozót de nem sikerült, a kontrákra játszó ellenfelünk pedig három lehetőségéből kettőt kihasznált. 

Vissza