Egyre nagyobb teret hódít Magyarországon is a női labdarúgás. Nyíregyházán nyáron a Spartacus is elindította női csapatát, és újoncként a 4. helyen áll a bajnokságban. A hétvégén a Szent Mihály együttesét fogadják az NYVSC pályán.

- Sajnos hétvégi ellenfelünket nem láttuk még játszani, csak az eredményeikre tudunk támaszkodni. A Monort és a Nyírség NSC-t is legyőzték, csak attól a Kelen SC-től kaptak ki, mely kiemelkedik a mezőnyből. Ennek ellenére nem feltartott kezekkel lépünk pályára, szeretnék növelni pontjaink számát - mondta Makay Robin vezetőedző.

A csapat a napokban egy új játékost is igazolt. Kocsis Zsuzsanna korábban a Nyírség NSC-ben futballozott, de munkahelyi elfoglaltságok miatt egy évet kihagyott. Szombaton viszont akár pályára is léphet a Szpariban.

- Nagyon örülök, hogy a Szpari mezét viselhetem, és várom már a hétvégi mérkőzést. Fizikálisan nincs nagy lemaradásom, folyamatosan sportoltam az elmúlt hónapokban is, de a játék hiányzott. Remélem tudok segíteni a csapatnak - mondta Kocsis Zsuzsanna játékos.

Bővült a szakmai stáb is, Sánta Tibor ugyanis visszatért Nyíregyházára. A kapus jelenleg még a Cigánd aktív játékosa, de mellette már elkezdte az edzősködést is, és vállalta, hogy a Spartacus női együttesének munkáját ingyen segíti.

- Már nyáron is felmerült, hogy ismét együtt dolgozunk Makay Robinnal, hiszen voltam a játékosa. Sajnos akkor még úgy tűnt, ez most nem valósulhat meg, viszont a Cigánd engedélyezte, hogy a női csapat mellett kapusedzőként dolgozzak, így igyekszem segíteni a tréner munkáját. Edzőként még kezdő vagyok, számomra is jó, hogy tanulhatok - mondta Sánta Tibor kapusedző.

A Szent Mihály elleni szombati meccset 15 órától vívja a Nyíregyháza Spartacus.  

Vissza