A Nyíregyháza Spartacus női csapata számára befejeződött az őszi idény. A gárda remekül teljesített, nyolc forduló után százszázalékos mérleggel állt, és csak az utolsó fordulóban szenvedett vereséget az őszi bajnok Soroksár együttesétől. Mindkét csapat végül 24 pontot szerzett, de a Sori egy meccsel kevesebbet játszott mint a Szpari.

A mieink 37 gólt szereztek az ősz során, és mindössze ötöt kaptak. Előbbi a második legtöbb a Keleti csoportban, ötnél kevesebb gólt pedig csak a soroksáriak kaptak. A tabella harmadik helyén álló Vasas előtt három pont az előny, azaz ha az élmezőnyből senki nem hibázik, könnyen lehet, hogy az utolsó fordulóban, a Nyíregyháza-Soroksár meccsen dől majd el az, hogy melyik csapat jut fel az NB-I-be.

Ami a házi góllövőlistát illeti, Szerb Katalin és Vig Klaudia 9-9 gólt szerzett ősszel, mindketten igazolták, hogy nyáron jó választás volt őket a csapathoz szerződtetni. Urai Bianka gólpasszai mellett ötször talált be, Németh Kamilla pedig az eddigi legjobb teljesítményét nyújtotta, 4 gólt lőtt. Sportszerű volt a csapat, 2-2 sárga lapjával Csábi Bianka és Balogh Panna volt a rekorder, kiállítás nem volt. A Magyar Kupában is jól szerepelt a csapat, végül a bajnoki címvédő Ferencváros állította meg a mieinket.

Az elmúlt napokban még edzésben maradtak a játékosok, majd megkezdődik számukra a szünet. A bajnokság március 18-án folytatódik.

Vissza