Kilenc meccsen öt győzelem, egy döntetlen és három vereség. Ez a mérlege eddig a Nyíregyháza Spartacus női labdarúgó csapatának. Bár újonc az együttes az NB-II-ben, jelenleg a harmadik helyen áll. Nyár óta rengeteget fejlődött a csapat, ami az eredményekben is látszik. Az elmúlt négy bajnoki meccsét megnyerte a Szpari. Most a listavezető Szent Mihály otthonába látogat a gárda, mely korábban az élvonalban szerepelt, és válogatott játékosuk is van.

- Hazai pályán 7-0-ra kaptunk ki tőlük, biztos vagyok abban, hogy most szorosabb lesz a mérkőzés. Taktikailag fejlődtünk azóta, így szorosabb eredményt várok - mondta Makay Robin vezetőedző.

A Szpari vezetése nyáron döntött úgy, hogy női együttest is indít. A szakmai munkát Makay Robin irányítja, segítője pedig Ember Roland lett. Utóbbi korábban csak férfiakkal dolgozott.

- Nyáron keresett meg a Szpari, és megtisztelőnek tartottam a felkérést. Korábban csak férfi csapatoknál voltam edző, de gyorsan megtaláltuk a közös hangot a lányokkal akik fogékonyak a munkára, és ez az eredményeken is látszik - mondta Ember Roland edző.

A hétvégi szegedi mérkőzés 13 órakor kezdődik, és a nagy távolság valamint a korai kezdés miatt már egy nappal korábban elutazik a gárda. Kertész Réka is többiekkel tarthat, a támadó sérüléssel bajlódott, de rendbe jött. Nagy Viviennek még várnia kell a visszatérésre, neki elszakadt a bokaszalagja, és bár szépen gyógyul, még gyógytornára kell járnia.  

Videó: https://www.youtube.com/watch?time_continue=3&v=ietO5xcW8bE

Vissza