A Szpari hazai pályán bajnoki meccsen korábban még nem győzte le a Cigándot, tavaly 2-2-es döntetlen született a Városi Stadionban.

Nyíregyháza Spartacus - Cigánd SE 3-1 (2-1)

Városi Stadion 1000 néző

Jv: Szilágyi Sándor (Szert, Horváth)

Nyíregyháza: Perger -  Ur (Szokol a szünetben), Ötvös, Rubus (Törtei 73.p), Farkas - Holdampf, Kártik - Rudolf - Rezes (Tisza 60.p), Szécsi, Takács

vezetőedző: Dajka László

Cigánd: Sánta - Molnár, Raducu (Barcsay 86.p), Kasza, Angyal, Balogh (Popescu 26.p), Varga (Oláh 80.p), Sándor, Kuti, Csicsvári, Katona 

szakmai igazgató: Szénay Péter  

Szpari helyzettel indult a mérkőzés, Rudolf passza után Rezes lőhetett, de Sánta vetődve védett. A 9. percben megszerezte a vezetést a Nyíregyháza! Rudolf Gergely adta be az alapvonalról a labdát, Szécsi Márk pedig közelről a hálóba passzolt, 1-0. A 13. percben növelte előnyét a Spartacus, amikor Farkas Márk szerzett labdát a bal oldalon, beadása után Takács Tamás helyezett a kapuba, 2-0. Támadásban maradt a Szpari, és egy remek akció végén Rudolf lőtt, Sánta bravúrral védett. A 23. percben első helyzetéből szépített a Cigánd, egy kipattanó labda után Kuti bombázott a kapuba 16 méterről, 2-1. A másik oldalon nagy helyzet maradt ki, Szécsi beadása után Rezes elől az utolsó pillanatban mentettek a védők. A 35. percben Katona lőtt 15 méterről, de mellé ment a labda. Rezes előtt adódott lehetőség a másik oldalon, egy jobb oldali beadás után fölé lőtt. A 41. percben közel állt a harmadik gólhoz a Szpari, de Takács beadása picit magas volt Szécsinek, így fölé bólintott. Az első félidő több gólt nem hozott, vezetett a Nyíregyháza.

 A második játékrész elején Kasza lőtt közelről, de elakadt a labda Perger lábai között. Rezes került helyzetbe, de lövés helyett passzolni próbált, így Sánta megfogta a labdát. Fölényben játszottak a mieink, de kimaradtak a lehetőségek. Katona próbálkozott 20 méterről egy lövéssel, csapódott lefelé a labda, de végül fölé szállt. A 67. percben Popescu lőtt a bal oldalról, Perger bravúrral védett. Válaszként Szécsi próbálkozott, de a cigándi kapus is hárított. Kártik is gólt szerezhetett volna, Rudolf szabadrúgása után lőtt közelről, védett Sánta. A 77. percben megszerezte harmadik találatát a Spartacus! Szécsi Márk cselezgetett, majd 19 méterről laposan a kapuba lőtt, 3-1. Szécsinek majdnem összejött a harmadik gól is, Holdampf beadása után közelről lőtt, a cigándi kapus bravúrral védett. Több gól nem esett, a Szpari megnyerte a szezon utolsó meccsét. 

Szénay Péter: Sikerült a második félidőben jobb teljesítményt nyújtani, és stabilizálni a csapatot, de két gólos hátránynál rosszul nézett ki a mérkőzés. Kihasználnunk a hazaiak könnyelműségét, de gratulálok nekik a győzelemhez. Mostantól a jövőről kell gondolkodni, hogyan tovább cigándi futball?  

Dajka László: Úgy kezdtünk ahogy megbeszéltük, labdákat szereztünk, jöttek a gólok is. 2-0 után viszont azt hittük minden szép, túlszíneztük a játékot. A második játékrészben stabilabb vendégcsapatot láthattunk, és a sérülések miatt kényszerű cserékre volt szükség, így kivárásra játszottunk, aminek meglett az eredménye. A mai igazi szezonvégi meccs volt, bár ezt a szót csak Magyarországon ismerik. 

Vissza