A Nyíregyháza Spartacus a Förch Magyar Kupában a Nyírség NSC ellen lépett pályára.

Nyíregyháza Spartacus - Nyírség NSC 1-1 (0-1), büntetők eredménye: 3-4

NYVSC pálya

Jv: Erdélyi Tamás (Rezes, Hadházi)

Spartacus: Kovács - Mencsik, Hudák (Popovics 72.p), Kocsis, Czégény, Pócsik, Nagy B., Urai, Tóth, Fekete G (Garda 82.p)., Bornemissza
vezetőedző: Makay Robin

Nyírség NSC: Lengyel - Gyurján (Zsatkuné 41.p), Mészáros, Király, Monyók, Kovács, Fekete H(Király 57.p)., Bodor, Kertész, Bihari(Pozsgai 81.p), Szűcs
vezetőedző: Kósa János

Sérülés illetve betegség miatt erősen tartalékos volt a Szpari: Nagy Vivien, Kertész Réka és Nagy-Peti Kitti is hiányzott, de egyébként is azt tervezte Makay Robin vezetőedző, hogy azoknak ad lehetőséget, akik eddig kevesebbet játszottak.

Az első percek mezőnyjátékot hoztak, a két Fekete volt aktív. A Szpari oldalán Gabriella előtt adódott lehetőség, míg a Nyírségnél Henrietta ment el több alkalommal a jobb oldalon. Az egyik ilyen végén egy jobbról érkező beadást követően Szűcs lőtt pontosan kapásból, 0-1. Bornemissza Barbara ezúttal is csatárt játszott, és egyik helyzeténél Lengyel védett magabiztosan. Az első félidőben több gól nem esett. Fordulás után is voltak lehetőségek, és a csereként beálló Garda Anna remek labdával indította az előre húzódó Nagy Brigittát, aki egyenlített 1-1! A folytatás nem hozott gólt, így jöhettek a büntetők. Az első három párban Zsatkuné, Czégény, Szűcs, Bornemissza, Monyók és Urai is betalált, majd Kovács előnyhöz juttata a Nyírséget, Garda pedig a kapufát találta el. Pozsgai következett aki befejezhette volna a meccset, de szintén kapufát lőtt, így Tóth maradt a végére. Az ő labdája fölé szállt, így a büntetőpárbajt 4-3-ra nyerte a Nyírség NSC, és ők jutottak tovább a Magyar Kupában.

Makay Robin vezetőedző Nyíregyháza Spartacus: - Igazi kupameccs volt, ahogy várni lehetett. Ha pontosabbak vagyunk, a rendes játékidőben eldönthettük volna a mérkőzést, így viszont maradtak a büntetők, ahol ellenfelünk pontosabban célzott. Gratulálok csapatomnak, nagyszerűen küzdöttek, a Nyírség NSC-nek pedig további sok sikert kívánok a kupában.
 

Vissza