Az NB II 11. fordulójában a Budafok 3-0-s győzelmet aratott a Kozármisleny ellen. Aztán kiderült, hogy a hazaiaknál Szűcs Zsolt jogosulatlanul szerepelt, a hiba miatt pedig lemondott a sportigazgató és a technikai vezető is. Az MLSZ helyt adott a Kozármisleny óvásának, de egyelőre nem jogerős a döntés. A napokban kiderült, hogy Filkor Attila veszi át a sportigazgatói szerepet, azaz, a hétvégén a Nyíregyháza Spartacus elleni meccsen már ebben a pozícióban vesz részt, a pályán nem segíti a BMTE-t. A budafokiak a 17. helyen állnak a tabellán, vasárnap pedig 16. alkalommal találkoznak a Szparival. A mieink eddig 9 esetben nyertek, ötször lett döntetlen a végeredmény, és csak egyszer győztek a piros-feketék. Utoljára 2018-ban nyert a Nyíregyháza, akkor Nagy József és Rezes László találatával 2-0 lett a végeredmény. Az akkori győztes csapatból Pekár László most is a keret tagja. A támadó dolgozott együtt a Budafok jelenlegi trénerével Mátyus Jánossal, 2015-ben mindketten a Szparit erősítették az élvonalban, majd a vezetőedző később az NB-III-ban bajnokságot nyert a Nyíregyházával. Most ellenfélként tér vissza. A BMTE kerete több helyen változott a nyáron.

Érkezők: Bíró Márk (Újpest II), Csonka András (FTC – kölcsön után végleg), Gundel-Takács Bence (Mol Fehérvár FC – legutóbb NK Jarun Zagreb – Horvátország, kölcsönben), Fekete Máté (ESMTK), Horváth András (Bp. Honvéd, végleg), Horváth Olivér (III. Kerületi TVE), Molnár Bence (utánpótlásból felkerült), Németh Márió (Diósgyőri VTK), Oláh Bálint (DVTK), Sós Máté (Puskás Akadémia, legutóbb Diósgyőri VTK – kölcsönben), Szűcs Zsolt (Szeged-Csanád Grosics II), Tischler Patrik (DVSC)

Távozók: Bese Balázs (MTK – kölcsönből vissza, onnan Szentlőrinc), Farkas Bálint (Érd), Kotula Máté (Mezőkövesd – kölcsönből vissza), Kulcsár Kornél (Kozármisleny), László Dávid (Bp. Honvéd – kölcsönből vissza, onnan Szentlőrinc, kölcsönbe), Micsinai Miklós (Szeged), Papp Marcell (DVTK), Szabó Levente (MOL Fehérvár FC – kölcsönből vissza, onnan Kecskemét – szintén kölcsönbe), Szalai Dániel (Békéscsaba), Zuigeber Ákos (MTK – kölcsönből vissza)

A vasárnapi Nyíregyháza Spartacus-Budafok mérkőzés 13 órakor kezdődik.

Vissza