A Nyíregyháza Spartacus a Békéscsabát fogadta a Városi Stadionban. A Szpari kezdője több helyen változott a legutóbbi találkozóhoz képest. 

Nyíregyháza Spartacus - Békéscsaba 2-2 (2-0)

Városi Stadion 1300 néző

Jv: Molnár Attila ( Máyer, Punyi)

Nyíregyháza: Megyeri - Ur, Rubus, Dvorschák, Farkas - Kónya(Dragóner 86.p), Kártik - Holdampf - Rudolf, Rezes (Takács 76.p), Tisza (Sinanovic 79.p)

vezetőedző: Dajka László

Békéscsaba: Rybansky - Bényei, Birtalan (Juhász 89.p.), Szalai, Bagi, Fehér, Nagy (Urbin a szünetben), Viczián, Kelemen, Szélpál (Pilán a szünetben), Fabio 

vezetőedző: Boér Gábor 

Az első percek hazai mezőnyfölényt hoztak, és Holdampf beadása veszélyes is volt, de lemaradtak a társak. A 7. percben egy visszatett labda után Kártik lőtt fölé 17 méterről. Két perccel később nagy helyzet maradt ki, Holdampf indult meg egy kontra után, lövését lábbal hárította Rybansky. A 13. percben egy remek akció végén Tisza passzolt Rudolfhoz, lövése a blokkról fölé pattant.A szöglet után Rudolf fejese nem volt pontos. Az első húsz percben a Szparinak volt több lehetősége, de gól nem esett. A 29. percben Rudolf próbálta meglepni egy szabadrúgással a vendégek kapusát, de mellé ment a 30 méteres lövés. A vendégeknél Szalai veszélyeztetett több alkalommal szélről, de rendre sikerült tisztázni. A 35. percben megszerezte a vezetést a Szpari! Rudolf Gergely 35 méteres szabadrúgását nem tudta fogni Rybansky, a kipattanó után pedig Dvorschák Gábor a kapuba lőtte a labdát, 1-0. A folytatásban is támadott a Nyíregyháza, és megszerezte második gólját is a 44. percben. Rudolf Gergely remek passza után Rezes László kapásból emelt a kapuba, 2-0. A szünetben magabiztosan vezetett a Spartacus!

A második félidő egy Birtalan szabadrúgással indult, de mellé csavarodott a labda. A másik oldalon Rubus csúsztatott fejjel mellé, Rudolf szabadrúgása után. Mezőnyjátékot hozott a következő negyedóra. A 63. percben szépített a Békéscsaba, egy szöglet után Urbin lőtt közelről a kapuba, 2-1. A gól után gyorsan válaszolhatott volna a Szpari, de egy ígéretes akciónál szabadrúgást ítélt a játékvezető a vendégek javára - hárman indultak volna tisztán kapura a nyíregyháziak közül. A 73. percben egyenlített a Békéscsaba, egy nagy bedobás után a védők közé Birtlalan robbant be, és közelről a kapuba lőtt, 2-2. Tisza is gólt szerezhetett volna a másik kapu előtt, de közelről Rybanskyt találta el. A 90 percben Dragóner érkezett egy beadásra, de a kapufát találta el fejesével. A végén egy kakaskodás után Holdampf Gergő kapott piros lapot, így emberhátrányban fejezte be a meccset a Szpari. Az eredmény nem változott, döntetlen lett a vége. 

Dajka László: Az ellenfélből felkészülve uraltuk az első félidőt, megérdemelten vezettünk. Szünet után szerettünk volna további gólokat lőni, de többet birtokolta a labdát a Békéscsaba, és rögzített helyzetekből veszélyt jelentett. Komoly hibákat követtünk el a kapott gólok előtt, és ez pontokba került. Az első félidőhöz gratulálok játékosaimnak, de összességében elégedetlen vagyok, mert nagyon szerettünk volna nyerni.  

Boér Gábor: Ellentétes félidőket láthattak a szurkolók.Mi az elsőben rosszul védekeztünk, más játékrendszert alkalmaztunk mint korábban, de nem sikerült jól. A második félidőben váltottunk, és bár kevés helyzetünk volt, de a rögzített szituációkból gólokat szereztünk. Bebizonyítottuk, hogy van tartásunk, vesztett helyzetből sikerült felállnunk. Egy jó iramú, küzdelmes találkozót vívtunk, sok ilyenre van szükség, hogy fejlődjön a futballunk. 

Vissza