Tíz meccs, öt győzelem, két döntetlen, három vereség. Ez a Nyíregyháza Spartacus eddigi tavaszi mérlege. Tíz meccs, négy győzelem, három döntetlen, három vereség. Ez pedig a harmadik helyen álló Kaposvár tavaszi mérlege. A két csapat vasárnap a Városi Stadionban találkozik, és ez lesz az együttesek 20. meccse. Tíz esetben az NB-I-ben, kilenc alkalommal az NB-II-ben csaptak össze a felek, és vegyes a mérleg: öt Szpari siker mellett hatszor a Rákóczi nyert, a többi meccs pedig döntetlennel végződött.

Ősszel Kaposváron 2-1-re a házigazda diadalmaskodott. Most viszont jobb formában van a Nyíregyháza, legutóbbi öt meccsén veretlen maradt a Spartacus, míg a somogyiak utoljára március 10-én nyertek, azóta döntetlent játszottak a Csákvárral és kikaptak a Győrtől és a Békéscsabától. De továbbra is esélyesek a feljutásra, mindössze három pont a hátrányuk a Gyirmóttal szemben. A zöld-fehéreknél több korábbi nyíregyházi labdarúgó is játszik, Ur László és Csernák Martin is kötődik a szabolcsi megyeszékhelyhez, de játszott a Szpariban Horváth Ferenc és Bíró Dominik is. A legutóbbi átigazolási időszakban nagy mozgás nem volt a kaposváriaknál. 

Érkezők: Ádám Martin (Vasas, szabadon igazolhatóként), Borbély Ákos, Orsós Tamás Gábor, Tratnyek Dániel (mindannyian BFLA U19)
Távozók: Andorka Péter (Szeged-GA, szabadon igazolhatóként), Csiszer Balázs (magyar-román, FK Csíkszereda – Románia, kölcsönből vissza, onnan Budafok), Kollega Krisztián (Érdi VSE, szabadon igazolhatóként)

A vasárnapi Nyíregyháza Spartacus - Kaposvár meccs 18 órakor kezdődik, és az M4 Sport is közvetíti a találkozót. 

Vissza