Huszonöt évvel ezelőtt, 1992. augusztus 15-én, a hosszú idő után újra NB1-es Nyíregyháza az Újpestet fogadta a bajnokság nyitófordulójában. A 16 ezer néző előtt lejátszott találkozón a Magyar Kupa címvédője (aki egyben azon a héten az FTC ellen a Szuperkupát is begyűjtötte) már a pár órával azelőtt Mechelenbe igazolt – egyébként nyíregyházi – Eszenyi Dénes nélkül lépett pályára. Az újonc hazaiak óriási lendülettel kezdtek, már az első támadásuknál óriási helyzetet hagytak ki, és a 15. percben Kertész révén a vezetést is megszerezték. A második félidő elején az Újpest Kecskés góljával egyenlített, ezzel kialakítva a végeredményt. Az összkép alapján a döntetlennek inkább a vendégek örülhettek.

Az Újpest kispadján az a Bene Ferenc ült, aki pont Nyíregyházán, még 1979 szeptemberében játszotta utolsó válogatott mérkőzését (Magyarország-Csehszlovákia 2-1), és akinek a fia jelenleg éppen a Szpari szakmai igazgatója.

Nem mellesleg ez a meccs jelentette a nyíregyházi szervezett szurkolói mozgalom legrégebb óta működő csoportjának, a Keleti Frontnak is a bemutatkozását. 

Vissza